TASİAD Yönetim Kurulu olarak; ahlaklı kazanç ve etik değerlere öncelik veren ilkeli duruşuyla, Türk asansör sektörünün gelişimi için 35 yıldır çalışmalarını sürdüren TASİAD derneğimizin tecrübesini ve bilgi birikimini bugünün sivil toplum anlayışıyla güncelleyerek sektörümüzün faydasına sunmak için yola çıktık.
TASİAD Yönetim Kurulu olarak; ahlaklı kazanç ve etik değerlere öncelik veren ilkeli duruşuyla, Türk asansör sektörünün gelişimi için 35 yıldır çalışmalarını sürdüren TASİAD derneğimizin tecrübesini ve bilgi birikimini bugünün sivil toplum anlayışıyla güncelleyerek sektörümüzün faydasına sunmak için yola çıktık. İstikrarlı büyüme, sektörelkalkınma ve toplumsal etkileşim yeni dönemvizyonumuzun yol haritasını oluşturan ana başlıklardır. Bütüncül ve kapsayıcı bir anlayışla Sektörel Kalkınmayı destekleyici yeni ve etkin birmodel uygulayacağız. Çalışmalarımızı; kurumsallaşma, globalleşme, dijital dönüşüm, ölçeklendirme ve sürdürülebilirlik konuları üzerinden dinamik bir yönetim kadrosuyla oluşturduğumuz sektörel, toplumsal, küresel ve dijital etki gruplarıyla yürüteceğiz. Kısa, orta ve orta/uzun vadede ortaya koyacağımız bu çalışmalarla, sektörel faydalar üzerinden oluşturacağımız bir sosyal inovasyon gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Etki odaklı sürdüreceğimiz değişim ve dönüşüm sürecinin sonunda üyelerimiz TASİAD’lı olmanın ayrıcalığını yaşayacaklar.
Sektörel STK’ların Regülasyona İhtiyacı Var
Sektörde var olan sivil toplum kuruluşlarında maalesef yıllar itibariyle oluşmuş bir geleneksellik mevcut. Bugüne kadar bu durum yeterli gibi gözükse de değişen yeni dünya düzeniyle birlikte değişim gösteren sivil toplum kültürünü bizim de artık sektörümüze entegre etmemiz gerekiyor. Yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketinde hepimiz gördük ki; toplumun büyük bir kısmını etkileyen doğal afet durumlarında kitlesel hareket etmenin önemi çok büyük. Dolayısıyla temsil ettikleri grupları aynı amaç doğrultusunda bir araya getirme kabiliyetine sahip sivil toplum kuruluşlarının varlığı çok önemli. Aynı durum bizim sektörümüz için de geçerli. Ancak sivil toplum kuruluşlarının aynı çatı altında tam anlamıyla bir beraberlik ve dayanışmadan söz etmek pek mümkün değil. Uluslararası ölçütlerde bir sektörel sivil toplum oluşturmak için ciddi anlamda regülasyona ihtiyacımız var. Sektörün gelişimine etki etmesi gereken derneklerin öncelikle üyelerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek duruma gelmeleri, bunun içinde güçlenmeleri/ güçlendirilmeleri gerekiyor.
Tüm derneklerin ortak paydası sektörün gelişimine katkı sağlamaksa o zaman ötekileşmemeliyiz!
Sivil toplum kuruluşlarının topluma yüksek fayda sağlayabilmeleri için temsil ettikleri grupların daima birkaç adım önünde olmaları gerekiyor. Bunun için günceli takip edip, bilgiye kolay ulaşıyor olmaları gerekiyor. En büyük handikabımız bilgisizlik.
Bilmediğimizi yönetemeyiz. Ama biz bilmediğimizi yönetmeye çalışıyoruz. Dernek nedir? Federasyon nedir? Sendika nedir? Görevleri ve amaçları nelerdir? Nasıl çalışırlar? Bildiklerimiz var. Kısmen bildiklerimiz var. Doğru bildiğimiz yanlışlar var. Tüm bu bildiklerimizi, bilmediklerimizi, hataları ve yanlışları yeri geldiğinde daha fazla dile getireceğiz.
TASİAD ve Teknoloji
Teknoloji çağına girdik. Geleceğin dünyası akıl ve bilimle inşa ediliyor. Ülke olarak yenidünya düzeninde yerimizi alırken, bizler de asansör sektörünü, ekonomiye kattığı + değerler doğrultusunda güçlendirmeliyiz. Teknolojiyi sektörümüze entegre ederek, tüm bileşenleriyle bir asansör eko sistemi kurmalıyız. Bunu da yenidünya düzenine uygun, günceli takip eden, iş-yaşam dengesini koruyan, vizyoner bir STK kültürü oluşturarak sağlayabiliriz.
TASİAD olarak öncelikle üyelerimizin faydasına sunacağımız tüm bilgilendirme ve eğitim çalışmalarımızı dijital ortamlarda yayınlayarak tüm sektörümüzün hizmetine sunacağımızın bilgisini vermek istiyorum. Bu ve bunun gibi daha birçok yeniliği önümüzdeki günlerde üyelerimiz başta olmak üzere, tüm sektörümüzle paylaşacağımızı da ayrıca belirtmek isterim.